top of page
title-bg.jpeg

3D SCANNING

IMG_20191126_144704.jpg

TOT IN HET KLEINSTE DETAIL

De dag van vandaag gebeurt de opmeting van gebouwen doorgaans met een 3D-scanner.
Het grote voordeel van de 3D-scanner is dat er zeer veel data op korte termijn kan gecapteerd worden. De volledige omgeving wordt vastgelegd in een puntenwolk die miljoenen punten bevat.
Het risico dat er iets vergeten wordt op terrein
is dan ook minimaal waardoor niet steeds opnieuw moet bijgemeten worden als er iets zou ontbreken op de plannen.

paviljoen (1).jpg

VAN PUNT NAAR PLAN

De puntenwolk vormt de basis voor het tekenen van grondplannen, doorsnedes en aanzichten. Indien u zelf ervaring heeft met puntenwolken dan kan deze steeds aangeleverd worden in diverse formaten (rcp, e57, pts, ptx...). Het rcp-formaat kan rechtstreeks ingeladen worden in Autocad, Revit of andere programma’s van Autodesk en hiermee kan u als klant zelf gaan tekenen of modelleren in de puntenwolk.

Beschikt u niet over de kennis of heeft u hier gewoon simpelweg geen tijd voor, dan kan het tekenwerk steeds door mij uitgevoerd worden. Ik beschik bovendien over gespecialiseerde software waarmee dit nog vlotter gaat!

Affligem Toren.png

DE OPMETING IS DE FUNDERING

In 2013 ben ik afgestudeerd als master in de industriële wetenschappen (afstudeerrichting landmeetkunde).

Vervolgens heb ik twee jaar later een master-na-master behaald in de stedenbouw en ruimtelijke planning.


​Hierdoor heb ik een sterk ruimtelijk en bouwkundig inzicht, wat zeker een pluspunt is bij het uittekenen van gebouwen!

Ik heb reeds vele jaren ervaring in het scannen en uittekenen van gebouwen. Dit kan gaan van kleine woningen tot grote kantoorgebouwen of zelfs industriële sites. Gezien de grote diversiteit van dit soort projecten zal steeds een offerte op maat gemaakt worden. Er zal hierbij gekeken worden naar de complexiteit van het gebouw, graad van detail en de aan te leveren plannen.
Bijkomend kan ook een juridisch grensonderzoek gebeuren of kan het terrein rondom het gebouw opgemeten worden met een totaalstation.

bottom of page