top of page
26882_Van_den_Facebook copy.jpg
Borluut site_edited_edited.jpg

TOPOGRAFISCHE OPMETINGEN

De opmeting van een terrein of een perceel gebeurt meestal met een totaalstation. Bij een detailopmeting van een terrein worden bovengrondse elementen opgemeten zoals, verhardingen, afsluitingen, hagen, inspectieputten, groenelementen, contouren van gebouwen, hoogtepeilen...
Bijkomend kan steeds een juridische grensbepaling uitgevoerd worden en kan het terrein ook afgepaald worden. 

Het belang van een goede opmeting mag zeker niet onderschat worden. Het vormt immers de basis van vele projecten en dient steeds correct te zijn. 

paviljoen_edited.jpg

3D Scanning

De dag van vandaag gebeurt de opmeting van gebouwen doorgaans met een 3D-scanner.
Het grote voordeel van de 3D-scanner is dat er zeer veel data op korte termijn kan gecapteerd worden. De volledige omgeving wordt vastgelegd in een puntenwolk die miljoenen punten bevat. 
Het risico dat er iets vergeten wordt op terrein is dan ook minimaal waardoor niet steeds opnieuw moet bijgemeten worden als er iets zou ontbreken op de plannen.

Ik heb reeds vele jaren ervaring in het scannen en uittekenen van gebouwen. Dit kan gaan van kleine woningen tot grote kantoorgebouwen of zelfs industriële sites.

IMG_20181004_085949_edited.jpg

INDUSTRIËLE OPMETINGEN

Opmetingen op industriële sites vereisen een specifieke aanpak. Het gaat hier meestal niet om ‘gewone’ gebouwen maar over speciale constructies zoals silo’s, opslagtanks, piperacks, industriële installaties...
Ik heb zeer veel ervaring in het opmeten en uitzetten op industriële sites. Dit is in feite ook wat ik het liefste doe. Elke opdracht vereist een zekere creativiteit en het geeft telkens veel voldoening om dergelijke opdrachten tot een goed eind te brengen.

Natuurbuurt_edited.jpg

OPMAAK PLAN MEDE-EIGENDOM

Voor de verdeling van een appartementsgebouw of co-housing project heeft u een plan van mede-eigendom nodig.
Als landmeter-expert beschik ik over de nodige expertise om dit plan op te maken, de duizendsten te berekenen en een gemotiveerd verslag af te leveren.

20210615_141749_edited.jpg

UITZETTEN VAN WERVEN

Dit is de beschrijving van de dienst. Gebruik deze ruimte om meer informatie te geven over wat de dienst inhoudt, over de voordelen voor gebruikers en andere belangrijke informatie. Heb je veel te vertellen? Maak van dit onderdeel gemakkelijk een volledige pagina door op 'Maak een pagina van dit item aan' te klikken in het menu.

CBR-arbedkaai2_edited.jpg

VOLUMEMETINGEN

Voor de opmeting van een volume grondstof of voor de berekening van het grondverzet kan u steeds beroep doen op mijn diensten.
De opmeting kan gebeuren met een totaalstation of met een 3D-scanner. Vervolgens wordt de data verwerkt met gespecialiseerde software en wordt het volume berekend.

bottom of page